петък, 25 ноември 2011 г.

Капучино бишкоти



24 бр

Продукти:

100 г лешници /аз сложих фъстъци/ печени
260 г брашно
200 г захар
½ ч л сода
½ ч л бакпулвер
½ ч л сол
½ ч л канела
¼ ч л карамфил
60 мл еспресо или силно кафе /студено/
1 с л мляко
1 голямо яйце
Течна ванилия
85 г шоколад  /шоколадов чипс/

Приготвяне:

В малка купа се смесват кафето, яйцето, млякото и ванилията. В друга купа се смесват всички сухи съставки / брашно, захар, сода, бакпулвер, сол, канела, карамфил /. Към тях постепенно се прибавя сместа с кафето. Бърка се докато всичко се смеси. На края се прибавят едро смляните ядки и натрошения на ситно парченца шоколад. Омесва се хубаво за да се разпредели всичко равномерно. Тестото е лепкаво, но ако го месите на ръка а не с миксер не прибавяйте повече брашно. На набрашнен плот се разделя на две равни части. Всяка се оформя като салам, като краищата се затъпяват изравняват за да не са остри. Двата „салама” се слагат в тава покрита с пекарска хартие на растояние от 10 см един от друг. С ръка леко притискаме да се сплескат. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С и на средна решетка за 35 минути или докато образуват твърда коричка. Охлаждаме ги за 10 минути на решетка. Намаляваме фурната на 150 С. Нарязваме охладените „хлебчета” на филийки с дебелина 2 см. Подреждаме бишкотите в тавата с едната отрязана страна на горе. Печем 5 минути обръщаме ги и печем още 5 минути. Охлаждат се и се съхраняват в метална или пластмасова кутия с плътен капак.




Източник: joyofbaking.com


Няма коментари:

Публикуване на коментар