четвъртък, 10 януари 2013 г.

Хрупкави гофрети


за около 10 бр.


Продукти:

2 яйца
50 г захар
1/2 с л разтопен маргарин
1 ванилия на прах
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 - 2 1/2 ч ч брашно

Приготвяне:

Яйцата и млякото се разбиват. Към тях се прибавя разтопения маргарин, ванилията, захарта и солта. Постепенно се прибавя брашното до получаване на еднородна смес с гъстотата на тесто на пенкейкс. Нагорещения гофретник се намазва с масло с помоща на четка. Изсипва се по малко от сместта и се пече до златисто кафяво. Готовите гофрети се сервират със сладко, сметана, шоколад или се консумират чисти.


2 коментара:

  1. Имам гофретник, а никога не успях да налучкам тестото, все не мога да ги докарам:(
    Искам да попитам може ли тестото да е без захар?
    С поздрав: Дани

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз като теб все не можех да догодя рецептата и открих тази случайно по тефтерите. Кой знае кога и от къде съм я преписала, но реших да я пробвам. Много се хареса в къщи.
      За захарта не мога да ти каже, защото ние ги обичаме сладки. Може да пробваш с половин доза та ако не стане да не те е яд за продуктите. Или след като направиш 1-2 и ако не ти харесват просто си прибави захарта към останалата смес ;)

      Изтриване