петък, 2 септември 2011 г.

Пенкейкс



15 бр.

Продукти:

140 гр брашно
1 пак бакпулвер
2 с л захар
¼ ч л сол
240 мл прясно мляко
2 с л разтопено масло
1 бр яйце

Приготвяне:

Смесват се брашното, бакпулвера, солта и захарта. В друга купа се разбъркват прясното мляко, маслото и яйцето. Към млечната смес се прибавят сухите съставки и се разбърква леко. Не се прекалява с бъркането за да не станат жилави палачинките. Пекат се в сух тихан на 2/3 от мощността на котлона. Палачинките трябва да са с диаметър 10 см. Стават много бързо за това се слядят да не изгорят. Когато се появат мехурчета се обръща и след 20-30 секунди са готови и от другата страна. Сервират се по желание с конфитюр, течен шоколад, кленов сироп и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар