Продукти:
1 пакет кори / Фамилия /
1 пакетче масло / 125 гр /
Плънка:
1 ч ч счукани орехи
2 бр яйца
1/2 пак. бакпулвер
1/2 ч ч брашно
За сиропа:
1 кг захар
1 л вода
Приготвяне:
В голяма тава се редят корите от първия пакет като всяка се намазва с разтопено масло. Смесват се брашното, яйцата, бакпулвера и орехите непосредствено преди изсипването на плънката фърху корите, защото се стяга бързо и не може да се размаже. Отгоре се реди вторият пакет кори като пак всяка се маже с разтопено масло. Така приготвена баклавата се нарязва на парчета и се пече в предварително загрята фурна на 220 С до златисто. От водата и захарта се сварява сироп с който се залива готовата баклава. Задължително трябва да се спази правилото за топло – студено. Топъл сироп – студена баклава или обратното. Оставете готовата баклава да престои поне една нощ за да поеме хубаво сиропа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар