неделя, 28 август 2011 г.

Мързелив щрудел



Продукти:

1 кг ябълки
2 ч ч захар
1 ч ч брашно
1 ч ч грис
1 ч л бакпулвер
1 ч л канела
2 с л лимонов сок
¾ ч ч олио




Приготвяне:
 
Ябълките се почистват и настъргват. Смесват се с 1 ч ч от захарта и 2 с л лимонов сок. Брашното, бакпулвера, гриста, канелата и останалата захар се смесват. Тавата се застила с хартия за печене за да може после да се обърне и отлепи сладкиша. Изсипваме един слой от брашнената смес. От горе слагаме половината от ябълките и поливаме с ½  от олиото. Правим втори слой с останалите продукти – брашнена смес, ябълки, олио. Печем в предварително загрята фурна на 200 С за 45 минути. Когато поистите го обръщаме в подходяща чиния и отлепяме хартията. Поръсваме с пудра захар.




Няма коментари:

Публикуване на коментар