неделя, 28 август 2011 г.

Тиквени мъфини


за 12 бр.

Продукти:
 
125 гр брашно
1 ч л бакпулвер
1 ч л канела
½ ч л сода
¼ ч л сол
1 бр яйце
125 гр пюре от тиква
50 гр разтопено масло
70 гр кафява захар
60 гр мед
60 мл плясно мляко

Приготвяне:

Брашното, бакпулвера, канелата, содата и солта се смесват. В друга купа се разбиват яйцето, меда, млякото, маслото, захарта и тиквата. Съхите съставки се изсипват в мократа смес и леко се разбърква. Формата за мъфини се намаслява или покрива с хартиени кошнички и във всяко глездо се изсипва от сместа като се запълва 2/3 от него. Мъфините се пекат в предварително загрята фурна на 180 С за 25 минути. След като са готови и поистинат може да се поръсят с пудра захар.




Източник: Гответе с мен

Няма коментари:

Публикуване на коментар