понеделник, 12 декември 2011 г.

Ябълков чипс



Продукти:

ябълки / сладки /
мед или захар
канела

Приготвяне:

Ябълките се измиват и нарязват на тънки колелца като за чипс. Почистват се от семките и се начеждат върху намаслена хартия за печене. Всяко кръгче се маже с тънък слой мед или се почъсва със захар. По желание се поръсват с подправки по избор, като канела. Пекат се в предварително загрята фурна на 130-140 С за около 30 минути след което се обръщят и се пекат още 30 минути от другата страна. Ако започнат да покафеняват се изваждат. Не трябва да са нито белички нито тъмни а съвсем леко кафяви, за да са крехки и хрупкави. Съхранявайте ги в буркан или кутия.





Източник: интернет

3 коментара:

  1. Това се казва вкусен и здравословен чипс :) Много бързо, лесно и вкусно! Благодаря за идеята! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Готин чипс и е чудесна оферта за леко подхапване по празниците;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви! Наистина е много вкусен и заразен - като го почнеш и все се навърташ около купата! ;)

    ОтговорИзтриване