четвъртък, 17 ноември 2011 г.

Бисквитени бонбони



Продукти:

30 бр.

1 пакетче бисквити „Еверес какао”
½ ч ч смлени орехи
½ ч ч пудра захар
1 с л какао
50 мл прясно мляко
60 гр масло
1 ванилия
кокос; шоколад

Приготвяне:

Бисквитите се смилат. Към тях се прибавят орехите, пудрата захар, какаото и ванилията. Разбъркват се добре. Прибавят се млякото и маслото и се омесва меко тесто. Ако ви се струва прекалено меко и лепкаво сложете още малко бисквити. За да е по лесно за работа може да го охладите за 10-15 минути в хладилника. Правят се топчета с големината на орех. Всяко се овалва в кокосови стърготини. По желание може да се полеят с растопен шоколад и след това да се поръсят с кокос. Готовите бонбони се прибират за около час в хладилника да стегнат. Съхранението им също е желателно да е в хладилника за да не се размекват и изсъхват.




Няма коментари:

Публикуване на коментар