за около 10 бр.
Продукти:
2 яйца
50 г захар
1/2 с л разтопен маргарин
1 ванилия на прах
500 мл прясно мляко
1 щипка сол
2 - 2 1/2 ч ч брашно
Приготвяне:
Яйцата и млякото се разбиват. Към тях се прибавя разтопения маргарин,
ванилията, захарта и солта. Постепенно се прибавя брашното до получаване на
еднородна смес с гъстотата на тесто на пенкейкс. Нагорещения гофретник се
намазва с масло с помоща на четка. Изсипва се по малко от сместта и се пече до
златисто кафяво. Готовите гофрети се сервират със сладко, сметана, шоколад или
се консумират чисти.
Имам гофретник, а никога не успях да налучкам тестото, все не мога да ги докарам:(
ОтговорИзтриванеИскам да попитам може ли тестото да е без захар?
С поздрав: Дани
И аз като теб все не можех да догодя рецептата и открих тази случайно по тефтерите. Кой знае кога и от къде съм я преписала, но реших да я пробвам. Много се хареса в къщи.
ИзтриванеЗа захарта не мога да ти каже, защото ние ги обичаме сладки. Може да пробваш с половин доза та ако не стане да не те е яд за продуктите. Или след като направиш 1-2 и ако не ти харесват просто си прибави захарта към останалата смес ;)