Продукти:
1 кг картофи
1 морков
1 глава кромид лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 яйца
2 с л брашно
черен пипер
сол
Приготвяне:
Картофите се обелват и се настъргват. Посоляват се и се
оставят малко за да си пуснат сока. Изцеждат се много добре / по възможност
през марля/. Към тях се прибавя
настъргания морков, наситнените чушки, настъргания лук, яйцата, брашното и
пипера. Всичко се разбърква. С помоща на лъжица се загребва от картофената смес
и се слага в силно сгорешен тиган с олио. Пържат се до златисто от двете страни
на висока температура. Сервират се с кисело мляко или като гарнитура към месо.
Много са вкусни и дори на следващия ден.
Няма коментари:
Публикуване на коментар