вторник, 4 декември 2012 г.

Драники

 
 
Продукти:
 
1 кг картофи
1 морков
1 глава кромид лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 яйца
2 с л брашно
черен пипер
сол
 
Приготвяне:
 
Картофите се обелват и се настъргват. Посоляват се и се оставят малко за да си пуснат сока. Изцеждат се много добре / по възможност през марля/.  Към тях се прибавя настъргания морков, наситнените чушки, настъргания лук, яйцата, брашното и пипера. Всичко се разбърква. С помоща на лъжица се загребва от картофената смес и се слага в силно сгорешен тиган с олио. Пържат се до златисто от двете страни на висока температура. Сервират се с кисело мляко или като гарнитура към месо. Много са вкусни и дори на следващия ден.


Няма коментари:

Публикуване на коментар