понеделник, 12 декември 2011 г.

Пъстърва във фолио


Продукти:

1 пъстърва /около 20 см /
1 глава лук
1 домат
копър
лимон
подправки

Приготвяне:

Пъстървата се почиства и измива. Лукът се обелва и нарязва на ситно. Парче фолио се намаслява и в него се слага лука за канапе. Върху него се слага рибата предварително овкусена с лимонов сок и подправки по избор. Пъстървата се пълни с нарязан копър. От горе и се редят кръгчета домат и се поръсва с босилек и зехтин.



Фолиото се загъва внимателно така, че да не истича от никъде, като за по сигурно се слага в тавичка. Пече се на 220 С за около 50 минути. Фолиото се разкъсва и се остава за 15 минути да истине. За да можете да го сервирате на детето трябва внимателно да отделите месото от костите и да го раздробите с помоща да вилици. Почистеното месо се обърква с лука и раздробения домат. Ако ви се струва сухо го доувкосете със соса от рибата /ако е останал такъв/ или с малко зехтин.





Няма коментари:

Публикуване на коментар