Продукти:
500 г свински гулаш
2 глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
100 мл червено вино Fragolino
сол
черен пипер
олио
1 с л оцет
Приготвяне:
Нарежете свинското на късчета. Към него прибавете нарязаният лук на полумесеци и счуканият/пресованият чесън. Сипете олио, оцета, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко и оставете в хладилника за няколко часа. Прехвърлете месото в гювече или друг керамичен съд, залейте с виното и печете. Месото е готово когато при пробождането с вилица се разпада. Скусът му е много приятен, леко сладко киселичък и интересен, заради виното което е с ягодов вкус.
Може да го сервирате по ваш с различни гарнитури. Аз избрах за гарнитура ориз и картофи на пара .... доста вкусничко стана. J
Няма коментари:
Публикуване на коментар