Това кремче е от моето детство, когато течният шоколад беше скъп пък и рядко се намираше.
Продукти:
за 4 чашки
1 пак. /125 г меко масло
250 г сухо мляко
50 г захар
150-200 мл топла вода
3-4 с л какао / Dr. Oetker/
Приготвяне:
Захарта и водата се бъркат докато захарта се разтопи. Прибавя се сухото мляко и какаотo и се разбива докато всичко се разтвори добре, за да няма бучки. Накрая се прибавя и маслото. Всичко се разбива до хомогенна смес. Ако искате да е по течен шоколада прибавете още вода но хладка за да не пресечете маслото. Насипете по чашки и приберете в хладилника за да се охладят кремчетата. От охлажданто крема се стяга и образува приятна коричка а вкусът е ммммммм...........
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар