12 бр.
Продукти:
за шоколадовата смес:
50 мл олио
100 г брашно
50 г захар
1/2 ч л ванилена захар
1 с л какао
1/2 пакетче бакпулвер
1/4 ч л сода
1 яйце
75 мл прясно мляко
50 г натрошен шоколад
за пълнежа:
1 голям портокал
1 круша
30 г маргарин / меко масло
40 г захар
1 яйце
125 г рикота / извара
1/4 ч л ванилена захар
1 ч л нишасте
Приготвяне:
шоколадова смес:
Сухите и мокрите съставки се смесват по отделно. Натрошения
шоколад се слага при сухите съставки. Двете смеси се разбъркват заедно леко без
да се прекалява.
пълнежа:
Портокала и крушата се обелват и почистват. Нарязват се на
парченца.
Всички съставки за крема се разбиват с миксер на еднородна
смес.
Няма коментари:
Публикуване на коментар