Продукти:
½ пак. суха мая Dr.Oetker
½ ч.ч. топла вода
½ ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. мед
2 с.л. олио
½ ч.л. сол
около 600 гр. Брашно
½ ч.ч. топла вода
½ ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. мед
2 с.л. олио
½ ч.л. сол
около 600 гр. Брашно
1 бр. яйце за намазване
сусам за поръсване
Приготвяне:
Направете квас от маята с малко топла вода и захар за да шупне. Прибавете я към брашното заедно с останалите продукти. Омесете на меко тесто. Направете топчета/ поне 10 на брой, защото стават много големи/, направете в средата на всяко топче дупка. Наредете ги в намаслена тава на растояние едно от друго. Оставете ги на топло да втасат. Разбийте яйцето и намажете с него втасалите гевречета. Поръсете ги със сусам. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180*С до златисто.
Гевречетата са много пухкави и вкусни. Подходящи са за закуска, като може да ги намажете с масалце или сладко по желание. Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар