събота, 26 февруари 2011 г.

Тиква на фурна



Продукти:

Около 1 кг тиква / по възможност Цигулка/
3 бр яйца
500 мл прясно мляко
150 – 200 гр захар
есенция ванилия
есенция лимон
кокосови стърготини

Приготвяне:

Тиквата се почиства, обелва и нарязва на кубчета. Слага се в тава хубаво да покрие дъното. Яйцата се разбиват, прибавя се захарта, млякото и по няколко капки от есенциите. Разбъркват се за да се поразтопи захарта. Залива се тиквата със млечно-яйчената смес и се слага във фурната да се пече на 200 – 220 *С. По време на печенето се разбърква няколко пъти. Пече се докато тиквата омекне и течностите се изпарят. Няколко минути преди да извадите от фурната се поръсва с кокосови стърготини.


Няма коментари:

Публикуване на коментар