неделя, 11 септември 2011 г.

Ябълкови пенкейкс с меден сироп


15 бр.

Продукти:

за палачинките: 

90 гр брашно
50 гр ябълково брашно
1 пак бакпулвер
2 с л захар
¼ ч л сол
270 мл прясно мляко
2 с л разтопено масло
1 бр яйце
½ ч л канела

за соса:

5 с л мед
2 с л масло
½ ч л канела
 
Приготвяне:

Смесват се обикновеното и ябълковото брашна, бакпулвера, солта, захарта и канелата. В друга купа се разбъркват прясното мляко, маслото и яйцето. Към млечната смес се прибавят сухите съставки и се разбърква леко. Не се прекалява с бъркането за да не станат жилави палачинките. Пекат се в сух тихан на 2/3 от мощността на котлона. Палачинките трябва да са с диаметър 10 см. Стават много бързо за това се слядят да не изгорят. Когато се появат мехурчета се обръща и след 20-30 секунди са готови и от другата страна. В купичка се слагат заедно меда и маслото и се загряват то разтопяването на маслото. Прибавя се канелата и се разбърква. С готовият сос се поливат приготвените палачинки. Стават много ароматни и вкусни.


2 коментара:

  1. Вафи, досега не съм виждала ябълково брашно. Предполагам, че пенкейкчетата стават страхотно ароматни с него.:-))) Поздравления!Когато имаш време, заповядай в блогчето ми, там има изненада за теб! Очаквам те!
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти! За ябълковото брашно - има го по магазините за диабетици! Само, че на разбрах каква е изненадата. :)

    ОтговорИзтриване