неделя, 11 септември 2011 г.

Гофрети


12 бр.

Продукти:

175 гр брашно
1 пак. бакпулвер
½ с л сол
2 с л захар
2 бр яйца
250 мл прясно мляко
90 гр разтопено масло
 
Приготвяне:

Смесете брашното, бакпулвера, солта и захарта. В друг съд разбийте жълтъците, млякото и маслото. Към млячната смес прибавете сухата и разбъркайте. Разбийте белтъците на пяна и ги прибавете към сместа с леки разбърквания. В нагорещения и намаслен гофретник се изсипват по около 3 с л от сместа и се пече до готовност. Сервират се с конфитюр, мармалад, течен шоколад или каквото пожелаете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар