сряда, 21 декември 2011 г.

Филе „Елена”


Продукти:

свинско бон филе
морска сол
подправки по избор
/червен пипер, черен пипер, чубрица и др./

Приготвяне:

Парчето филе трябва да е дебело около 3 пръста /минимум/ и с бължина около 15 см. Почиства се от жили ако има такива /без да се цепи през средата, само повърхностно/ и се покрива с морска сол. Оставя се да престои така около 12 часа. Почиства се много добре от солта и се овалва в микс от подбраните от вас подправки. Нанизва се на дебел конец и се закача на хладно и проветриво място да съхне. Ако имате остъклен балкон там ще е подходящо да съхнат като го проветрявате от време на време. Съхнат около 10 дни. Не трябва да е много твърдо а по скоро еластично и леко меко. Съхранява се добре опаковано в свежо фолио в най долната част на хладилника /кофата за плодове и зеленчуци пр./. Може да се вакумира ако разполагате с вакумираща машинка, като по този начин трайността му се увеличава.



Няма коментари:

Публикуване на коментар