четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Крем „Течен шоколад”

Това кремче е от моето детство, когато течният шоколад беше скъп пък и рядко се намираше.


Продукти:
за 4 чашки

1 пак. /125 г меко масло
250 г сухо мляко
50 г захар
150-200 мл топла вода
3-4 с л какао / Dr. Oetker/

Приготвяне:

Захарта и водата се бъркат докато захарта се разтопи. Прибавя се сухото мляко и какаотo и се разбива докато всичко се разтвори добре, за да няма бучки. Накрая се прибавя и маслото. Всичко се разбива до хомогенна смес. Ако искате да е по течен шоколада прибавете още вода но хладка за да не пресечете маслото. Насипете по чашки и приберете в хладилника за да се охладят кремчетата. От охлажданто крема се стяга и образува приятна коричка а вкусът е ммммммм...........

Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар