четвъртък, 9 юни 2011 г.

Френска Селска торта



Продукти:
Блатове:
1 бр яйце  
150 г захар
50 г  маргарин/ масло  
2 с л мед
2 ч л сода
400 г брашно
200 мл прясно мляко
Крем:
800 г / 2 голями кофички  заквасена сметана  
или 1 кофичка заквасена сметана + 200 мл сладкарска сметана
10 с л захар / 5 с л на кофичка /

200 г орехи / кокосови стърготини, настърган шоколад или др. /

Приготвяне:
Блатове:
Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина/маслото. Получената смес се вари на водна баня до получаването на златист цвят /около 30 минути/. Докато е още топла сместа се сипва брашното и се омесва.
Полученото тесто прилича на пареното тесто.


Разделя се на 9 части, всяка с тегло около 85 гр. Всяка топка тесто се размазва с помоща на лъжица върху предварително изрязан кръг от хартия с диаметър около 26-28 см.


Всеки блат се пече в предварително загрята фурна на 180 С за около 5 минути или докато придобие златист цвят.


За една торта се използват само пет от блатовете. Останалите може да съхраните в хладилника или фризера.

Крем:
Разбъркайте сметаната и захарта а ако използвате и сладкарска сметана я разбийте на твърд сняг и тогава прибавете заквасената сметана и захарта и разбъркайте леко за да не спадне.

Всеки блат се намазва с крем. Най от горе се намазва хубаво с каре както и отстрани. Поръсва се със смлените орехи или с кокос. Увива се с домакинско найлоново фолио и се пребира за една нощ в хладилника да „узрее” и блатовете да поемат от крема.



Тортата има божествен вкус и със сигурност ще ви хареса. Приятен апетит!



Няма коментари:

Публикуване на коментар