вторник, 3 май 2011 г.

Сладки гевречета


Продукти:

½  пак. суха мая Dr.Oetker
½  ч.ч. топла вода
½  ч.ч. прясно мляко
1-2 с.л. мед
2 с.л. олио
½  ч.л. сол
около 600 гр. Брашно
1 бр. яйце за намазване
сусам за поръсване

Приготвяне:

Направете квас от маята с малко топла вода и захар за да шупне. Прибавете я към брашното заедно с останалите продукти. Омесете на меко тесто. Направете топчета/ поне 10 на брой, защото стават много големи/, направете в средата на всяко топче дупка. Наредете ги в намаслена тава на растояние едно от друго. Оставете ги на топло да втасат. Разбийте яйцето и намажете с него втасалите гевречета. Поръсете ги със сусам. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180*С до златисто.


Гевречетата са много пухкави и вкусни. Подходящи са за закуска, като може да ги намажете с масалце или сладко по желание. Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар