петък, 5 август 2011 г.

Шоколадово тирамису


Продукти:
 
1 пакет бишкоти / 200 гр /
1 кофичка заквасена сметана / 400 гр /
1 пакетче крема сирене / 125 гр /
200 мл течна сметана
1 ч ч сварено кафе
200 гр шоколад
какао за поръсване
настърган бях шоколад или
кокосови стърготини за декорация

Приготвяне:
Разбийте с миксер заквасената сметана и крема сиренето / трябва да са на стайна температура/. Разбийте отделно течната сметана. Разтопете шоколада на водна баня и го оставете да се охлади. Прибавете го към битата сметана. Изсипете шоколадовата сметана при заквасената и разбийте докато се получи еднородна смес. Ако не е достатъчно сладко за вкуса ви може да добавите малко пудра захар. В подходяща форма започнете реденето на тирамисуто. Педувайте напоени с кафе бишкоти и крем, като завършите с крем. Поръсете обилно с какао и декорирайте по желание с настърган бях шоколад или кокосови стърготини. Оставете тирамисуто в хладилника за няколко часа или една нощ за да се охлади и стегне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар