около 160 бр.
Продукти:
2 ч ч брашно + за доомесване
1/2 ч л бакпулвер
1/4 ч л сол
115 г меко масло
1 ч ч захар
1 голямо яйце
есенция по избор /аз използвах цитрус/
Приготвяне:
Пресятото брашно се смесва с бакпулвера и солта. Маслото и
захарта се разбиват на крем. Яйцата се разбиват с есенцията. Маслената смес и
яйцата се смесват. Брашнената смес се прибавя по малко, на ниска скорост на
миксера. Тестото се оформя на топка с ръце и ако много лепне му се прибавя още малко
брашно. Не трябва да се прекалява с брашното, защото бисквитите ще станат много
твърди. Полученото тесто се охлажда поне за 1 час в хладилник. Тестото може да
се съхранява до два дни.
От охладеното тесто се откъсва парче, което се разточва
между два пласта свежо фолио, за да не се използва допълнително брашно, с
дебелина около 1-2 мм. Изрязват се бисквитки с помоща на формички. Нареждат се
в тава покрита с хартия и се охлаждат в хладилника докато правите следващите.
Охладените бисквити се декорират, за да приличат на дантела с помоща на
подръчни средства - дървено шишче, други по малки формички, тънко ножче,
метални нактайници от пош и др. Пекат се в предватително загрята на 160 С фурна
за около 12-15 минути или докато станат леко златисти. Охлаждат се на решетка и
се съхраняват в кутия. Не омекват а остават хрупкави. Много са крехки и приятни
за чай и кафе.
Източник: Марта Стюарт
страхотни курабийки!
ОтговорИзтриванепрегръдки
Благодаря Миме и на теб прегръдки!
Изтриване