вторник, 15 февруари 2011 г.

Лимонов сладкиш



Продукти:

200 г брашно
50 г нишесте
½ пакетче бакпулвер
1 лимон
125 г захар
2 яйца
125 г топло масло
200 г пудра захар



Приготвяне:

В дълбока купа се смесват пресятото брашно, нишестето и бакпулверът. Прибавя се кората и сока от лимона (оставят се 2 с.л. сок за глазурата), захарта, яйцата и маслото. Продуктите се разбиват с миксер до хомогенна смес. Полученото тесто се изсипва в предварително намаслена и набрашнена форма /количеството е за 25 см продълговата форма/. Сладкишът се пече на 180*С в предварително загрята фурна за около 45 минути. Когато е готов се изважда от формата върху решетка или дъска. За глазурата се смесват 2 с.л. лимонов сок и пудрата захар. Сладкишът се залива още топъл с глазурата и се оставя да истине.




Ароматът който се разнася из цялата къща от сладкиша е невероятен и примамлив, а глазурата е един перфектен завършек на вкусът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар