четвъртък, 9 февруари 2012 г.

Вафлени бисквити





Продукти:


¼ ч ч меко масло
6 с л захар
1 яйце
½ ампула екстракт ванилия
30 г разтопен черен шоколад
½ ч ч брашно





Приготвяне:

Маслото и захарта се разбиват на крем. Прибавят се яйцето и ванилията. Разбива се до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и се бърка. Гофретника се загрява. Намазва се с помоща на четка с малко масло. От сместа се сипва по една непълна чаена лъжичка във всяко гнездо. Пекат се около 1 минута и се вадят. Охлаждат се на решетка. Докато са топли са много меки, но когато истинат стават хрупкави и крехки / не са твърди/. По желание може да се поръсят с пудра захар или да се декорират с разтопен шоколад.


1 коментар: