Продукти:
¼ ч ч меко масло
6 с л захар
1 яйце
½ ампула екстракт ванилия
30 г разтопен черен шоколад
½ ч ч брашно
Приготвяне:
Маслото и захарта се разбиват на крем. Прибавят се яйцето и
ванилията. Разбива се до хомогенна смес. Постепенно се прибавя брашното и се
бърка. Гофретника се загрява. Намазва се с помоща на четка с малко масло. От
сместа се сипва по една непълна чаена лъжичка във всяко гнездо. Пекат се около
1 минута и се вадят. Охлаждат се на решетка. Докато са топли са много меки, но
когато истинат стават хрупкави и крехки / не са твърди/. По желание може да се
поръсят с пудра захар или да се декорират с разтопен шоколад.
Изглеждат много вкусни! Задължително ще ги пробвам!
ОтговорИзтриване